Doelgroep

Onze doelgroep zijn o.a. kinderen vanaf 4 jaar en (jong)volwassenen met:
(De deelnemer kan ook kenmerken hebben van het onderstaande)

  • Een (licht) verstandelijke beperking
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Een syndroom

Aanmelden:
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

U kunt bij ons zorg inkopen door middel van financiering via het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor heeft u een Jeugdwet beschikking van de gemeente of een WLZ-indicatie nodig.

Stage of werkplek:
Wij bieden ook leerlingen van het speciaal onderwijs een stageplaats of een blijvende werkplek aan. Hier kunnen de leerlingen vanuit een gestructureerde omgeving groeien in hun leerproces.

Ervaringsverhalen:

Hoi, ik heet Marianne,

Ik ben 9 jaar oud. Ik word bijna 10 jaar. Ik woon in Berkenwoude. Ook hou ik van paarden. Mijn lievelingspony heet Vinca. Ik vind het leuk om Vinca te borstelen en voor haar te zorgen. Vinca is 18 jaar oud. Ik werk al 5 jaar op de boerderij.

En ik heb ook nog broertjes, die ook op de boerderij werken. Ze heten Aart-jan en Maurits. Ik vind het heel leuk om te schommelen en te skelteren (op de duo-skelter). Dat is een skelter met stoelen.

Groetjes Marianne

Hallo Allemaal,  

Mijn naam is Selina en ik ben 8 jaar oud. Ik woon in Papendrecht. Sinds een paar weken hebben wij een hondje die Doeska heet, en ik vindt hem heel lief. Ik hou veel van dieren en vooral van paarden. Daarom vind ik het ook erg leuk om op de zorgboerderij de paarden te verzorgen. 

Sinds eind augustus kom ik op de zorgboerderij. Ik vind het hier leuk en geniet hier van alle dieren en vind ook alle klusjes erg leuk. Ook blijven eten vind ik erg gezellig en ook krijgen we altijd een heel lekker toetje. Ik vind het heel gezellig op de zorgboerderij en vind het leuk om elke week te gaan. 

Groetjes van Selina 

Hallo,

Jullie kennen mij vast allemaal wel. Mijn voornaam is Delano. Ik ben op 21 april 2010 geboren te  Hoogvliet en nu woon ik in Nieuw-Lekkerland.

Weten jullie wat zo bijzonder is? Ik heb 2 papa’s en 2 mama’s omdat ik in een pleeggezin woon. Ik was 2 dagen voor mijn 1e jaar al bij mijn pleegouders, fam. Meerkerk. Daar woon ik samen met mijn 1 jaar oudere broer die Stefano heet en nog een ander (pleeg) broertje die Jason heet.

Weet je wat ook nog zo bijzonder is, wij zitten alle drie op een verschillende zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland. Mijn lievelingsdieren op de zorgboerderij zijn Greetje en Corrie, de Kune Kune varkens! Elke dag dat ik op de zorgboerderij ben geef ik ze een dikke knuffel. Wel vond ik het heel jammer dat de biggetjes weggingen, ik hoop dat er spoedig weer nieuwe geboren worden. Zelfs in de vakantie probeer ik familie van Greetje en Corrie op te zoeken, dan doe ik hen de groeten met een dikke knuffel.

Verder vind ik het heel leuk om te helpen met eten klaar maken en koken. Want zal ik is wat verklappen! Ik wil later kok worden! Met mijn schoolbus kom ik elke dag langs de zorgboerderij en dan houd ik alles in de gaten of er geen kippen los lopen en of Greetje en Corrie en de koeien al buiten zijn. Ook ga ik elke maand een nachtje logeren wat ik eerst best wel spannend vond maar nu ook heel leuk. Afgelopen zomervakantie ben ik op kamp geweest op de zorgboerderij en heb toen 2 nachten in een tent geslapen en 2 nachten binnen de boerderij.

Ik hoop dat ik nog heel lang op de zorgboerderij kan blijven want ik heb het er reuze naar mijn zin. Praten en vertellen doe ik graag, mijn pleegouders noemen mij vaak “kip kakel”, maar ik leg geen eieren hoor!

Jullie weten nu wie ik zo ongeveer ben, wil je meer weten vraag het dan maar als je mij ziet.