Doelgroep

Onze doelgroep zijn o.a. kinderen vanaf 4 jaar en (jong)volwassenen met:
(De deelnemer kan ook kenmerken hebben van het onderstaande)

  • Een (licht) verstandelijke beperking
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Syndroom van Down

Aanmelden:
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

U kunt bij ons zorg inkopen door middel van financiering via het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor heeft u een Jeugdwet beschikking van de gemeente of een WLZ-indicatie nodig.

Stage:
Wij bieden ook leerlingen van het speciaal onderwijs een stageplaats of een blijvende werkplek aan. Hier kunnen de leerlingen vanuit een gestructureerde omgeving groeien in hun leerproces.

Ervaringsverhalen:

Hallo allemaal,

Mijn naam is David en ik ben 6 jaar oud. Sinds afgelopen herfst kom ik regelmatig naar de 3 margen. Ik vind het heel leuk om alle klusjes op de boerderij te doen, bijvoorbeeld de koeien naar het weiland brengen, de varkens voeren, soepgroenten snijden, etc.

Verder vind ik het heel leuk om te spelen met de skelters en om een mooi bouwwerk te maken in de kantine. Het is altijd gezellig op de boerderij en alle begeleiders zijn heel lief! Ik hoop dat ik nog vaak mag blijven komen!

Groetjes, David

Hallo,

Jullie kennen mij vast allemaal wel. Mijn voornaam is Delano. Ik ben op 21 april 2010 geboren te  Hoogvliet en nu woon ik in Nieuw-Lekkerland.

Weten jullie wat zo bijzonder is? Ik heb 2 papa’s en 2 mama’s omdat ik in een pleeggezin woon. Ik was 2 dagen voor mijn 1e jaar al bij mijn pleegouders, fam. Meerkerk. Daar woon ik samen met mijn 1 jaar oudere broer die Stefano heet en nog een ander (pleeg) broertje die Jason heet.

Weet je wat ook nog zo bijzonder is, wij zitten alle drie op een verschillende zorgboerderij in Nieuw-Lekkerland. Mijn lievelingsdieren op de zorgboerderij zijn Greetje en Corrie, de Kune Kune varkens! Elke dag dat ik op de zorgboerderij ben geef ik ze een dikke knuffel. Wel vond ik het heel jammer dat de biggetjes weggingen, ik hoop dat er spoedig weer nieuwe geboren worden. Zelfs in de vakantie probeer ik familie van Greetje en Corrie op te zoeken, dan doe ik hen de groeten met een dikke knuffel.

Verder vind ik het heel leuk om te helpen met eten klaar maken en koken. Want zal ik is wat verklappen! Ik wil later kok worden! Met mijn schoolbus kom ik elke dag langs de zorgboerderij en dan houd ik alles in de gaten of er geen kippen los lopen en of Greetje en Corrie en de koeien al buiten zijn. Ook ga ik elke maand een nachtje logeren wat ik eerst best wel spannend vond maar nu ook heel leuk. Afgelopen zomervakantie ben ik op kamp geweest op de zorgboerderij en heb toen 2 nachten in een tent geslapen en 2 nachten binnen de boerderij.

Ik hoop dat ik nog heel lang op de zorgboerderij kan blijven want ik heb het er reuze naar mijn zin. Praten en vertellen doe ik graag, mijn pleegouders noemen mij vaak “kip kakel”, maar ik leg geen eieren hoor!

Jullie weten nu wie ik zo ongeveer ben, wil je meer weten vraag het dan maar als je mij ziet.

Beste allemaal,

Ik ben Aart-Jan. Mij is gevraagd een stukje te schrijven in de nieuwsbrief. Ik ben 5,5 jaar oud  en ga sinds april/ begin mei naar zorgboerderij de 3 margen.

Samen met mijn zus Marianne ben ik hier bijna ieder zaterdag te vinden. Ook in de vakanties kunt u mij tegen komen. Ik ben een echte boer. Het liefst draag ik een overal. Het boerenwerk vind ik heel leuk. Als ik op de boerderij ben ziet mijn dag er ongeveer zo uit. Eerst gaan we de varkens doen. Daarna schillen we wel eens aardappels. Poesjes aaien doen we ook. Buiten skelter rijden, oliebollen eten ;-).

Wat ik ook fijn vind is om in de hut te zitten van de grote jongens.  Kippen en konijnen voeren. Zo als u ziet is er genoeg te doen op de boerderij. Het allerleukste  vind ik de shovel, de trekker en de varkens.

Hartelijke groeten van Aart-Jan