Doelgroep

Onze doelgroep zijn o.a. kinderen en (jong)volwassenen met:
(De deelnemer kan ook kenmerken hebben van het onderstaande)

  • Een (licht) verstandelijke beperking
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Syndroom van Down

Aanmelden:
In het kennismakingsgesprek kijken we of de potentiële deelnemer bij onze Zorgboerderij past. We vinden het belangrijk dat de deelnemers en ouders/wettelijk vertegenwoordigers gemotiveerd zijn om zich aan te sluiten bij Zorgboerderij ‘de 3 margen’.
U kunt bij ons zorg inkopen door middel van financiering via het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor heeft u een Jeugdwet/WMO beschikking van de gemeente of een WLZ-indicatie nodig.

Stage:
Wij bieden ook leerlingen van het speciaal onderwijs een stageplaats of een blijvende werkplek aan. Hier kunnen de leerlingen vanuit een gestructureerde omgeving groeien in hun leerproces.

Ervaringsverhalen:

Hallo allemaal. Ik ben Robert, 18 jaar oud. Ik woon in Capelle aan den IJssel nog bij mijn ouders thuis. Ik heb een broer en twee zussen. Een zus is getrouwd en heeft een dochtertje van 1 jaar.

Ik kom al jaren op de boerderij. Eerst alleen woensdagmiddag uit school, maar nu loop ik de hele woensdag stage op de boerderij. Er is genoeg te doen op de boerderij. Ik verzorg de paarden. Vooral Gwendoline vind ik heel lief. Verder voer ik de konijnen en de kippen. Ook raap ik eieren, maak de eieren schoon en doe ze in de doosjes. Soms maak ik met de boerin een lekkere cake! Wat ik ook erg leuk vind om te doen is skelteren.

Iedere woensdag word ik trouw opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers. Dat vind ik erg gezellig.

Hallo allemaal,

Ik ben Jasper. Ik heb nog een broertje en woon met hem en m’n ouders in Krimpen aan den IJssel. Ik ben 10 jaar oud. Ik heb 1 Konijn en we hebben sinds kort een hondje Looky. Ik ga naar de Johannes Calvijn school te Krimpen aan den IJssel en ik zit in groep 7A . Mijn hobby’s zijn spelletjes doen, tekenen en lezen. Wat ik zo leuk vind op de boerderij: Toffe begeleiders, hutten bouwen, in de zomer  kamperen met de kampweek. En trouwens niet te vergeten het eten van Tante Suzan is altijd lekker! Het logeren is ook altijd leuk, tegenwoordig in de nieuwe logeerkamers.

Hartelijke groet,
Jasper