Doelgroep

Onze doelgroep zijn o.a. kinderen en (jong)volwassenen met:
(De deelnemer kan ook kenmerken hebben van het onderstaande)

  • Een (licht) verstandelijke beperking
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Syndroom van Down

Aanmelden:
In het kennismakingsgesprek kijken we of de potentiële deelnemer bij onze Zorgboerderij past. We vinden het belangrijk dat de deelnemers en ouders/wettelijk vertegenwoordigers gemotiveerd zijn om zich aan te sluiten bij Zorgboerderij ‘de 3 margen’.
U kunt bij ons zorg inkopen door middel van financiering via het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor heeft u een Jeugdwet/WMO beschikking van de gemeente of een WLZ-indicatie nodig.

Stage:
Wij bieden ook leerlingen van het speciaal onderwijs een stageplaats of een blijvende werkplek aan. Hier kunnen de leerlingen vanuit een gestructureerde omgeving groeien in hun leerproces.

Ervaringsverhalen:

Hallo allemaal,

Ik ben Jasper. Ik heb nog een broertje en woon met hem en m’n ouders in Krimpen aan den IJssel. Ik ben 10 jaar oud. Ik heb 1 Konijn en we hebben sinds kort een hondje Looky. Ik ga naar de Johannes Calvijn school te Krimpen aan den IJssel en ik zit in groep 7A . Mijn hobby’s zijn spelletjes doen, tekenen en lezen. Wat ik zo leuk vind op de boerderij: Toffe begeleiders, hutten bouwen, in de zomer  kamperen met de kampweek. En trouwens niet te vergeten het eten van Tante Suzan is altijd lekker! Het logeren is ook altijd leuk, tegenwoordig in de nieuwe logeerkamers.

Hartelijke groet,
Jasper

Hallo,

Weten jullie wie ik ben ? Elke woensdag en zaterdag kunnen jullie mij zien, tenminste ik heb ook wel eens een vrije zaterdag. Mijn naam is gewoon….HENDRIK  !

Er zijn leuke dingen hoor , koeien naar buiten brengen of naar binnen leiden. Ook mag je voeren, dan geven we bix of hooi. Aanvegen hoort er ook bij. Een robot maakt schoon tussen de roosters, voor poep.

Nu zijn er weer kuikens dat is super leuk…waarom dan , omdat je ze mag vasthouden !

En dan is afval mijn favoriet. Prullen bakken legen ,sorteren en in welke kliko het hoort. Ook staan er wel eens lege dozen die maak ik graag plat.

In de vrije tijd speel ik graag met de schommel of skelteren met de kinderen. Met Gerlinda kan ik het goed vinden. Ook hebben we al lang met de jongens aan een hut gebouwd – Maarten, Dick, Harald m,n broer en ik…dat is net een vakantie huisje geworden zegt mama. Wij noemen het een hut. Helemaal achterin bij de vuurhut staat ie.

Nu kunnen we niet naar school dan geeft mama les. Ik zit in VSO-C Barendrecht De Rank en ik ben 12 jaar. Als ik 13 wordt dan wil ik graag Bruder voor mijn verjaardag.

Zo vindt ik het genoeg .Dag allemaal!

Hallo allemaal

Ik zal me even voorstellen, ik ben Jasmijn. Ik ben 10 jaar en ik woon in Oud-alblas.

Al ruim anderhalf jaar zit ik hier op de zorgboerderij, ik heb het altijd erg naar mijn zin. Ik hou er veel van dieren.

Vooral de pony’s borstelen vind ik het aller leukste. Mijn lievelings pony was killian, maar jammer genoeg ik hij nu weg. Ik heb gelukkig een leuk aandenken van tante Susan gekregen: een mooi naambordje van killian en een foto van mij en killian! Nu is mijn liefste pony “Vinca!”

Ook vind in de poezen super lief, en als er jongen zijn dan kroel ik er heel graag mee.

Zelf heb ik thuis cavia’s dus ik ben altijd bezig met dieren.

Skelteren en knutselen vind ik ook leuk. En ik vind het leuk als de begeleiders mijn haar mooi invlechten.

Groetjes van Jasmijn