Doelgroep

Onze doelgroep zijn o.a. kinderen en (jong)volwassenen met:
(De deelnemer kan ook kenmerken hebben van het onderstaande)

  • Een (licht) verstandelijke beperking
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Syndroom van Down

Aanmelden:
In het kennismakingsgesprek kijken we of de potentiële deelnemer bij onze Zorgboerderij past. We vinden het belangrijk dat de deelnemers en ouders/wettelijk vertegenwoordigers gemotiveerd zijn om zich aan te sluiten bij Zorgboerderij ‘de 3 margen’.

U kunt bij ons zorg inkopen door middel van financiering via het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor heeft u een Jeugdwet beschikking van de gemeente of een WLZ-indicatie nodig.

Stage:
Wij bieden ook leerlingen van het speciaal onderwijs een stageplaats of een blijvende werkplek aan. Hier kunnen de leerlingen vanuit een gestructureerde omgeving groeien in hun leerproces.

Ervaringsverhalen:

 

Hallo allemaal,

Ik ben Jasper. Ik heb nog een broertje en woon met hem en m’n ouders in Krimpen aan den IJssel. Ik ben 10 jaar oud. Ik heb 1 Konijn en we hebben sinds kort een hondje Looky. Ik ga naar de Johannes Calvijn school te Krimpen aan den IJssel en ik zit in groep 7A .

Mijn hobby’s zijn spelletjes doen, tekenen en lezen. Wat ik zo leuk vind op de boerderij: Toffe begeleiders, hutten bouwen, in de zomer  kamperen met de kampweek. En trouwens niet te vergeten het eten van Tante Suzan is altijd lekker! Het logeren is ook altijd leuk, tegenwoordig in de nieuwe logeerkamers.

Hartelijke groet,
Jasper

Mijn naam is Heidi en ik ben 16 jaar. Samen met mijn ouders, broers Bart en zus Irene woon ik in Hendrik Ido Ambacht. Mijn oudste zus Anke woont samen met haar man en 2 zoontjes ook in Ambacht. Mijn neefjes komen vaak spelen en dat vind ik echt heel leuk.

Op woensdagmiddag en om de week op zaterdag ga ik altijd naar de zorgboerderij. Op donderdag loop ik stage in Maasheim en de rest van de week zit ik in Barendrecht op school.

Het is altijd heel gezellig bij tante Suzan en oom Kees, vooral als we spelletjes doen en als we gaan knutselen. De kippen voeren en eieren rapen vond ik in het begin echt spannend maar dat gaat al steeds beter. In de vakanties ga ik meestal 2 nachtjes slapen en dan zijn er ook andere kinderen dus dat is super leuk.

Na het eten gaan we meestal met z’n allen zingen, en daar hou ik juist zo van! Thuis ben ik meestal aan het kleuren, knutselen, bakken of aan het zingen. Zo, nu weten jullie wie ik ben en doe iedereen de hartelijke groeten!

Beste allemaal,

Ik ben Aart-Jan. Mij is gevraagd een stukje te schrijven in de nieuwsbrief. Ik ben 5,5 jaar oud  en ga sinds april/ begin mei naar zorgboerderij de 3 margen.

Samen met mijn zus Marianne ben ik hier bijna ieder zaterdag te vinden. Ook in de vakanties kunt u mij tegen komen. Ik ben een echte boer. Het liefst draag ik een overal. Het boerenwerk vind ik heel leuk. Als ik op de boerderij ben ziet mijn dag er ongeveer zo uit. Eerst gaan we de varkens doen. Daarna schillen we wel eens aardappels. Poesjes aaien doen we ook. Buiten skelter rijden, oliebollen eten ;-).

Wat ik ook fijn vind is om in de hut te zitten van de grote jongens.  Kippen en konijnen voeren. Zo als u ziet is er genoeg te doen op de boerderij. Het allerleukste  vind ik de shovel, de trekker en de varkens.

Hartelijke groeten van Aart-Jan