Boerderijdieren

Pony's

We hebben 5 shetlanders. De pony’s hebben het goed naar hun zin op de zorgboerderij en worden verzorgt door de deelnemers. Hun hokken worden uitgemest, hun vacht geborsteld en iedere dag mogen ze heerlijk buiten in het weiland grazen. De pony’s zijn lief en gewent aan onze deelnemers.

Varkens

Hier ziet u de lieve kune kune varkens. Iedere morgen brengen we deze 2 vriendjes naar het weiland toe en in de middag mogen ze weer terug naar hun stal. Ze zijn dol op eten en lusten alles.

Poezen

Op de boerderij wonen 2 grote moeder poezen. Steeds weer hebben we nestjes met kittens. De poezen en kittens kunnen we heerlijk op schoot houden en knuffelen. Iedere dag verwennen we hen met brokjes en melk.

Koeien

Onze koeienstal is gevuld met een prachtig stel Lakenvelders. De koeien en kalfjes genieten dagelijks van het gras in de wei en het hooi en biks in de stal. Ook worden er regelmatig Lakenvelder kalfjes geboren hoe geweldig is dat!

Kippen

Op de boerderij leven kriel, bruine en witte kippen. Ze leven in groepen bij elkaar en hebben een vrije uitloop tussen de bomen. Dagelijks hebben we veel eieren, deze verkopen de deelnemers op de boerderij. De eieren worden van maandag tot zaterdag verkocht. Ook hebben iedere zomer weer lieve kleine kuikentjes.

Konijnen

De 4 dwergkonijnen op de boerderij zijn tam. Wekelijks worden ze geknuffeld en wordt hun zachte haar geborsteld. Ze zijn gewent aan de deelnemers die hen steeds hooi, water en iets lekkers om op te knabbelen geven.

Op 7 januari 2019 verscheen er een artikel in het Reformatirisch Dagblad. Een deelnemer werd geïnterviewd door “punt uit” hierin leest u meer over de dieren en proeft u de sfeer en ervaringen op de boerderij.

Zie de link onder de foto

https://www.puntuit.nl/thema/serie-dierenvrienden/op-de-zorgboerderij-is-alles-positief