Boerderijdieren

Pony's

We hebben vier Shetlanders, allemaal Merry’s. De deelnemers brengen deze aan het halster buiten in de weide, en poetsen de pony’s bij binnenkomst. Hier zijn Vinca en Lia drachtig op deze foto. De pony’s zijn supermak en helemaal gewend aan kinderen.

Varkens

Hier ziet u onze lieve Kune Kune varkens. Het zijn twee zusjes Greetje en Corrie die elke dag naar buiten gebracht worden door de deelnemers. ‘s Middags worden ze weer in hun stal gebracht. Greetje heeft op 19 januari 2021 voor het eerst een prachtig nest biggen gekregen!

Poezen

Op de boerderij wonen 2 grote moeder poezen. Steeds weer hebben we nestjes met kittens. De poezen en kittens kunnen we heerlijk op schoot houden en knuffelen. Iedere dag verwennen we hen met brokjes en water.

Koeien

Onze koeienstal is gevuld met een prachtig stel Lakenvelders. De koeien en kalfjes genieten dagelijks van het gras in de wei en het hooi en biks in de stal. Ook worden er regelmatig Lakenvelder kalfjes geboren hoe geweldig is dat!

Kippen

Op de boerderij leven kriel, bruine en witte kippen. Ze leven in groepen bij elkaar en hebben een vrije uitloop tussen de bomen. Dagelijks hebben we veel eieren, deze verkopen de deelnemers op de boerderij. Ook hebben iedere zomer weer lieve kleine kuikentjes.

Konijnen

De 4 dwergkonijnen op de boerderij zijn tam. Wekelijks worden ze geknuffeld en wordt hun zachte haar geborsteld. Ze zijn gewent aan de deelnemers die hen steeds hooi, water en iets lekkers om op te knabbelen geven.

Op 7 januari 2019 verscheen er een artikel in het Reformatorisch Dagblad. Een deelnemer werd geïnterviewd door “Punt Uit”. In dit artikel leest u meer over de dieren en proeft u de sfeer en ervaringen op de boerderij.

Klik hieronder voor het artikel.