Ervaringen van een paar hulpboeren/ hulpboerinnen

Ik ben Harm-Jan en ik woon in Hendrik Ido Ambacht. Ik ga al 2 jaar naar de zorgboerderij en ik vindt het fijn om te gaan. Meestal maak ik het pony hok schoon en pas heb ik geholpen met koeien melken! Dat vond ik echt heel erg leuk! Soms doen we een gras gevecht dat is ook heel erg leuk. Ik heb op de boerderij geleerd dat je niet bang hoeft te zijn voor honden, Ceessie is mijn grote vriend geworden, ik ging hem altijd uitlaten, daarom vind ik het nu ook zo verdrietig dat hij er niet meer is, hij was zo lief, ik hoop dat er een andere hond komt!

Soms eten we pannenkoeken op de boerderij dat vindt ik echt heel erg lekker! Groetjes van Harm-Jan.

 


 


Ik ben Thomas en ben 9 jaar.

Ik woon in Rotterdam en vind het fijn om op de boerderij te komen werken en spelen.

Van de werkjes vind ik de poezen brokjes geven het leukst en dan lekker even kroelen met de poes Mickey.

Spelen en vrije tijd vind ik het leukst, ik hou dan van lekker skelteren of met de Playmobil spelen, vuurtje stoken met de begeleiding is ook erg leuk. Hutten bouwen of iets in elkaar knutselen van hout is ook erg favoriet.

Het liefst eet ik tosti's, daar lust ik er heel veel van, want van werken op de boerderij, krijg ik beretrek.

 


Hallo allemaal,


Mijn naam is Marieke. Ik woon in Rotterdam. 

En ik ben 11 jaar. Ik heb nog 1 broertje van 9 jaar en hij heet Maarten. Ik zit op de Petrus Datheen school in groep 7. Ik zit nu 1,5 jaar op de boerderij en vind het erg leuk. Ik kom de ene week op woensdag en de andere week op zaterdag.

Weetje wat ik het leukste vind op de boerderij:

1 pony’s verzorgen

2 konijnen hok uitmesten

3 om op de schommel te schommelen

4 bakken en knutselen en nog veel meer.

Weet je wat ik allemaal leer op de boerderij? Koffie zetten en dat ik dieren niet meer eng vind. Als ik op de boerderij ben eet Ik het liefst bloemkool en krootjes en ook dat lekkere vlees van tante Suzan.

Hartelijke groetjes van Marieke.