Ervaringen van een paar hulpboeren/ hulpboerinnen

Ik werk op woensdag en zaterdag op de zorgboerderij. Dat is al weer 4 jaar !

Wat ik allemaal doe ? Heel veel. Zoals kippen voeren-eieren rapen-vers water brengen. Ook verzorgen we de konijnen. Voer en water geven en het hok verschonen. Dan moet het konijn uit het hok in een bak anders loopt ze weg. Wat vindt ik erg leuk…nou dat is fikkie steken en aan de hut timmeren. Maarten en Hendrik helpen dan mee, maar ook andere jongens. Om fikkie te maken gebruiken we een aanmaakblokje en met de aansteker dan is het vuur zo aan. Binnen(in de schuur) is de pooltafel het leukst. Met de poolstok moet je goed richten anders krijg je de bal er nooit in. En ik win best vaak. Van buiten zijn krijg je trek. We maakten eens een heerlijk frikandel broodje. Spelletjes doen in de kantine met elkaar aan tafel zoals Uno en ezelen. Ik en andere kinderen mochten zelfs mee met jagen. De jagers schieten met hun buks op hazen. Over de weilanden en dan met de polsstok slootje springen. Ik leer op deze manier steeds meer vaardigheden en zo wordt ik sterker en slimmer.

Maar nu weten jullie nog niet wie ik ben. Mijn naam is Harald. Ik ben 12 jaar en zit in Barendrecht VSO op school. Het liefste ben ik buiten aan het werk of spelen. Soms fiets ik naar de boerderij, dat kan als je in Oud Alblas woont. Hendrik is mijn broertje dat weten jullie misschien wel. Ik hoop dat ik later ook kan gaan werken en geld verdienen. Wie weet!

Groeten aan iedereen. 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Ik heet Gerlinda.

Ik werk op de 3 margen.

Als ik daar kom ga ik naar het bord toe, ik ga dan kijken met wie ik werk. Dan ga ik naar de kantine, en wacht ik tot het groepje compleet is. Dan gaan we het bord door, daarna kijken we wat we moeten doen. Zo als varkens hok uitmesten, kippen voeren en water geeven. 

Ponyhok uitmesten en voer en water geven.

Dan gaan we koffie drinken. En dat doen we een half uur. Daar na gaan weweer werken. Bijvoorbeeld in de stal waar de schommel staat, of waar de varkns, de pony’s. de kalfjes, de koeien, de heftruck en de trekker staat. Er zijn al jonge katjes. En….met het vissen zag ik een keer een karper hij/zij zwom tegen mijn touwtje aan, daar door ging mijn dobber onder. Daar na gaan we eten.

Dat doen we ook al een half uur. Meestal eet ik twee boterhammen met soep. En….voor het eten gaan we eerst bidden, als we klaar zijn gaan we Bijbellezen, daar na danken, en daar na noch zingen.

Daarna heb ik vrijetijd dan ga ik vissen of op de schommel. Of op de skelter of voetballen of met de poes of in de kantine een spelletje doen. En eve later wacht ik tot ik word op gehaald. Dan wacht ik op de schommel.

Groetjes Gerlinda, DOEI!!!!!!