Doelgroep

Onze doelgroep zijn o.a. kinderen en (jong)volwassenen met:
(De deelnemer kan ook kenmerken hebben van het onderstaande)

  • Een (licht) verstandelijke beperking
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornis)
  • ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
  • Syndroom van Down

Aanmelden:
In het kennismakingsgesprek kijken we of de potentiële deelnemer bij onze Zorgboerderij past. We vinden het belangrijk dat de deelnemers en ouders/wettelijk vertegenwoordigers gemotiveerd zijn om zich aan te sluiten bij Zorgboerderij ‘de 3 margen’.
U kunt bij ons zorg inkopen door middel van financiering via het Persoons Gebonden Budget (PGB). Hiervoor heeft u een Jeugdwet/WMO beschikking van de gemeente of een WLZ-indicatie nodig.

Stage:
Wij bieden ook leerlingen van het speciaal onderwijs een stageplaats of een blijvende werkplek aan. Hier kunnen de leerlingen vanuit een gestructureerde omgeving groeien in hun leerproces.

Ervaringsverhalen:

Hallo allemaal,
Ik wil u graag iets vertellen over de boerderij. Ik ben Dick en ben 11 jaar oud. Ik zit nu bijna een jaar op de boerderij. Je kunt er mij er elke zaterdag en in de vakanties vinden. Ik word gebracht en gehaald met de auto door mijn vader of moeder of een vrijwilliger. Ik heb het reuze naar mijn zin op de boerderij. Als ik s morgens aankom dan ga ik eerst naar de kantine. Als ons groepje compleet is gaan we aan de slag. We verzorgen de dieren en maken ze schoon. Ook mag ik eieren rapen en de stal vegen. De dieren naar buiten en binnen brengen is ook leuk werk wat ik graag doe. Met koffietijd en etenstijd zitten we in de kantine. Dat is altijd gezellig. De boerin kookt dan lekkere soep of het ruikt naar vers gebakken taart. Ook zingen we na het eten met elkaar. Zo leer je ook nog eens veel versjes. Op de boerderij heb je ook vrije tijd. Dan ga ik vaak vissen of snoeken. Skelteren vind ik ook geweldig. De boerderij is lekker groot dus dan kun je lekker hard gaan. Ook doen we regelmatig spelletjes met elkaar. Wat ik ook erg graag doe is bij de vuurkorf vuurtje stoken. Daar kan ik uren doorbrengen. Omdat ik geen lactose mag kan ik niet alles mee eten op de boerderij. De boerin let daar goed op en zorgt voor mij. Dat vind ik fijn. Ik vind het erg fijn op de boerderij en ga er graag naar toe. Kortom elke zaterdag een fijn dag…
Hartelijke groeten van Dick

Ik ben Julia, ik ben 14 jaar oud en zit op de Marnix in Dordrecht en volg daar Praktijkonderwijs. Sinds ruim een half jaar kom ik op de zorgboerderij. Hier heb ik het heel goed naar mijn zin. Dat komt denk ik omdat ik van dieren houd. Maar we doen ook heel veel andere leuke dingen, bijvoorbeeld iets bakken, daar hou ik van en daar hoort natuurlijk ook het opeten bij..
Het leukste vind ik denk ik wel de poesjes op de boerderij, want daar kan je zo lekker mee kroelen, dan kruip ik lekker in de schommelstoel en dan hoor je mij niet meer. Dus als je langs komt op de boerderij, is de kans groot dat je mij vind met een poesje op schoot.
Thuis heb ik ook een poes, zij heet Lotje, ze bijna helemaal zwart en heeft witte pootjes, net of ze sokjes aan heeft. Bij mij een straat verderop woont een juf van school, zij heeft een hond, en die mag ik uitlaten. Dat doe ik vaak 2 keer op een dag. Zo merken jullie wel dat ik veel van dieren houd!

Beste lezers,
Ik ben Marianne en ik hoop bijna 6 jaar te worden. Samen met papa en mama en mijn nog 3 jongere broertjes woon ik in een rijtjes huis in het Berkenwoude. Sinds de zomer van 2017 bezoek ik Zorgboerderij de “drie Margen”. Wat ik daar zo al doe? Eieren rapen, afwassen, bakken, stofzuigen, de varkens en paarden buiten brengen, voor de konijnen zorgen en nog veel meer! Mijn favoriete dier dat zijn de Pony’s. Hier zorg ik graag voor. In mijn vrije tijd bent ik ook graag buiten te vinden. Lekker een rondje fietsen of op een skelter rijden. In het hooi spelen vind ik ook leuk om te doen. En wat dachten jullie van verstoppertje spelen op de boerderij? Plekjes genoeg! Aan het einde van de dag zit ik nog graag achter het orgel. Dit vind ik heerlijk om te doen. Orgel spelen en zingen doe ik graag als ik even tot rust wil komen. Of lekker schommelen. Zo nu ben ik aan het einde van mijn verhaaltje gekomen. Zoals jullie kunnen lezen hoef ik mij niet te vervelen.
Hartelijke groeten en tot ziens! Op de Boerderij.